avatti.eu Web analytics

Companie

Despre noi

 

AVATTI e numele primei companii înființate în 1990. Nu e un nume Italian și nu se poate traduce.  De fapt e un amestec a două cuvinte: AVAT un pește “răpitor 100%  iubitor de ape limpezi și curate” și AVANTI. Acum, după mai bine de 20 de ani, AVATTI continuă să-și “merite” numele.
Sigla reprezintă suprapunerea a doi de A metamorfozați; unul rigid realizat din 7 benzi inclinate simbolizând rigoarea și pregizia inginerească iar celalăt pictural, o tușă roșie, vibrată, din care se decupează numele AVATTI. Cel de-al doilea T coboara ușor tocmai pentru a scoate în evidență modul de compunere al numelui unde TI-ul din AVANTI pare să completeze AVAT-ul dându-i astfel o direcție. 

AVATTI e numele primei companii înființate în 1990. Nu e un nume Italian și nu se poate traduce.  De fapt e un amestec a două cuvinte: AVAT un pește “răpitor 100%  iubitor de ape limpezi și curate” și AVANTI. Acum, după mai bine de 20 de ani, AVATTI continuă să-și “merite” numele.


 Sigla reprezintă suprapunerea a doi de A metamorfozați; unul rigid realizat din 7 benzi inclinate simbolizând rigoarea și pregizia inginerească iar celalăt, pictural, o tușă roșie, vibrată, din care se decupează numele AVATTI. Cel de-al doilea T coboara ușor tocmai pentru a scoate în evidență modul de compunere al numelui unde TI-ul din AVANTI pare să completeze AVAT-ul dându-i astfel o direcție.

 

Dualismul siglei preia ceva din sensul și dualismul numelui și accentueaza împletirea celor două direcții la care întâi am visat, apoi am încercat și uneori am reușit să le realizăm: curajul de a aborda domenii noi, pionieratul, dar și tenacitatea  de a le perfecționa.

 

În 1994 a fost inregistrată SC AVATTI INDUSTRIES SRL având ca principal obiect de activitate lucrările de finisaje și ca obiectiv, promovarea sistemelor uscate pentru compartimentări, tencuieli și tavane din gips-carton, pe o piață în care pereții se faceau din cărămidă sau BCA apoi se tencuiau iar tavanele se realizau cu ipsos și plasă rabitz.

 

Prima lucrare - sediul firmei – ne-a oferi posibilitatea să arătăm ce se poate realiza cu ajutoru gips-cartonului. Primele comenzi timide : ghene la subsolul sediului BNR din Iași (tavanele din birouri, în ciuda insistențelor noastre, s-au realizat pe rabitz), pereți de compartimentare la birourile Coca Cola, Iași.

 

Angajații se calificau “la locul de muncă”, le făceam schițe, deslușeam împreună detaliile de execuție din broșuri, reguli, consumuri normate.  Când plecau, se forma în jurul lor o altă firmă ce devenea clientul nostru, cumpărând materialele pe care le promovam în calitate de Distribuitor Rigips, pe atunci marcă înregistrată a grupului BPB-Gypsum.

 

În periada 1995-1998  s-au realizat  lucrari de mici dimensiuni dar multe: magazine, birouri, locuințe, având între 8-12 muncitori și 1-2 ingineri sau arhitecți pentru coordonarea în șantiere. Era perioada “acumulărilor calitative”.

 

În 1996, pe un teren - proprietatea firmei am construit o vila D+P+M, o “casa la cheie”  pe o piață imobiliară într-un stadiu incipient, pe care am reușit să o vindem abia în anul 2000.

 

“Saltul calitativ” s-a produs în 1999-2000 odată cu lucrarea IULIUS MALL Iași unde am fost furnizori și montatori de gips carton.  A fost o șansă de creștere astfel că atât atunci, cât și în anii următori, numărul angajaților a crescut de 4-5 ori. Au urmat lucrari mari și importante : Sediul Bancpost Iași , Hotel Europa Iași, Aeroportul Iași, show-room-uri auto în Iasi,  clădiri de birouri, magazine BILLA în Iași și Cluj și Cinematografe Cinema City.